TZ Punat

Izleti autobusom

Otok Krk tour

Otok Krk tour

Posjet gradu Krku i katedrali, razgled Vrbnika i degustacija čuvene Vrbničke žlahtine, izlet na otočić Košljun i posjet franjevačkom samostanu, muzeju s prirodoslovnom, numizmatičkom i sakralnom zbirkom te knjižnici s više od 30000 naslova; zatim posjet crkvici sv. Lucije u Jurandvoru gdje se nalazi kopija poznate Bašćanske ploče pisane glagoljicom.

Rijeka - Opatija - Rijeka

Rijeka - Opatija - Rijeka

Rijeka – administrativno središte Primorsko-goranske županije. Grad Rijeka s okolicom ima preko 250 000 stanovnika. Još u 19. stoljeću zbog svog idealnog geografskog položaja i dubine mora u Kvarnerskom zaljevu, razvio se u jednu od najvećih srednjoeuropskih luka i moćno industrijsko središte.

Opatija – grad s najdužom tradicijom turizma u Hrvatskoj. Smještena podno planine i Parka prirode „UČKA”, Opatija (u prošlosti poznata i pod imenom Abbazia) pruža izvrstan odabir za odmor ljeti i zimi. Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske vile, šetališta i plaže već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta. Opatija je vodeće turističko mjesto u Republici Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savjetovanja. Festivalima, koncertima, izložbama i drugim kulturnim i sportskim događanjima Opatija tijekom cijele godine nudi sadržaje vrijedne pažnje!

Cres - Lošinj

Cres - Lošinj

Posjet rezervatu bjeloglavih supova te razgled grad Cresa i Malog Lošinja. Otoci Cres i Lošinj, a posebice grad Mali Lošinj, jedinstveno su i nezaobilazno odredište za one koji vole odmor u miru i tišini autentičnog primorskog ambijenta. Smješten daleko od užurbane civilizacije, stresa današnjice, prometnog kaosa, a ujedno blizu i lako dostupan, cresko-lošinjski arhipelag mjesto je nezaboravnog odmora u nezagađenoj prirodi i blagodatima bistrog i čistog Jadranskog mora. Nezaobilazan posjet rezervatu bjeloglavih supova i razgled gradića Lubenice, Osor, gradu Cresu…

Istra

Istra i nacionalni park Brijuni

Posjet poznatom turističkom poluotoku s atraktivnim gradićima te Nacionalnim parkom „Brijuni” i Prirodnim parkom „Učka”. Istra je najveći hrvatski poluotok, jedinstven i osobit, oko kojeg se Jadransko more duboko usjeklo u kopno. S brojnim atraktivnim gradićima Brijuni su otočje i nacionalni park u Jadranskom moru, na hrvatskom dijelu Jadrana. Sastoje se od 14 otoka i otočića. Zahvaljujući svojoj razvedenoj obali, povijesti, raznovrsnoj flori i fauni, Brijune znaju zvati "raj na Zemlji".

Plitvicka jezera

Plitvička jezera

Ona su najpoznatiji hrvatski nacionalni park i jedini prirodni lokalitet na Popisu svjetske baštine UNESCO-a od ukupno sedam takvih lokaliteta u Hrvatskoj. Glavnu atrakciju čini 16 malih jezera međusobno povezanih slapovima nastalih taloženjem sedre, posebne vrste vapnenca. Nacionalni park obuhvaća i izvorišni dio rijeke Korane u prostoru okruženom gustim šumama bukve, jele i smreke. Krasi ga i više spilja, izvora, cvjetnih livada, a među mnogim očuvanim životinjskim vrstama ističe se smeđi medvjed. Popularnosti ovog parka pridonosi i uporaba specijalnih vozila za prijevoz posjetitelja, panoramski vlakići i bešumni elektrobrodovi. Ne zna se jesu li Plitvice ljepše u proljeće kad se rascvjeta cvijeće na livadama i zazeleni šuma, za odraza jesenskog šarenila boja u jezerskim zrcalima ili za zimskog mira ledom sputanih vodopada i okolnog drveća u snježnom krajoliku! Sustavom staza posjetiteljima je omogućen prilaz brojnim slapovima, kao i do stijenama obrubljenih obala jezera, čija intenzivna zelena boja mami poglede znatiželjnih turista.

Postojnska jama

Postojnska jama

Postojnska jama splet je od 20 kilometara zakopanih rovova, galerija i dvorana. To je najveća jama klasičnog krša i ujedno najbolje posjećena turistička jama u Europi. Postojnska jama jedina je jama na svijetu u koju vas na razgledavanje odvozi jamski vlak, pa se tako u vožnji rovovima i dvoranama možete diviti opsežnosti i veličini podzemnog svijeta gdje je geološka prošlost zapisana na svojstven način. Posjetiteljima Postojnske jame nudi se nepregledno bogatstvo mineralnih siga najrazličitijih oblika, boja i generacija, kalcitne sige te druge umjetnine koje je priroda oblikovala kroz tisućljeća.

Venecija

Venecija

Venecija spada među najljepše turističke ciljeve u cijeloj Evropi, a poznata je po svom tradicionalnom karnevalu. Umjesto ulica grad presijeca 150 kanala preko kojih je izgrađeno mnoštvo malih mostova. Promet obavljaju brodovi, čamci i gondole. Najveći kanal je Kanal Grande koji prolazi sredinom grada, a na njemu se nalazi Ponte Rialto, most koji predstavlja najvažniju spojnicu dva velika dijela grada. U centru grada je Markov trg sa starom crkvom sv. Marka i s veličanstvenom Duždevom palačom. U njoj se svake godine održava filmski festival, a poznata je i po proizvodnji stakla, čipke, predmeta od zlata, srebra i kože.

> Za više informacija