TZ Punat

STORYTELLING - interpretacijska šetnja Puntom

Pozivamo Vas na besplatne interpretacijske šetnje u Puntu!

*Interpretacijska šetnja Puntom: 02.09. u 10 sati kojoj je tema "Biljke pričaju..." - mjesto polaska je Beach bar Medane 

Prošećite dijelom Šetnice samoniklog bilja prepune zanimljivih biljaka. Nekoliko njih odat će Vam svoje tajne...
 
*Interpretacijska šetnja Puntom: 02.09. u 18 sati kojoj je tema “Kamen nam pripovijeda o negdašnjem životu Puntara” – mjesto polaska je park ispred recepcije hotela Park (Falkensteiner)
 
Ima više kamenih motiva pored kojih svakodnevno prolazimo a da nismo svjesni koliko dugo oni tu već postoje i iz kojeg vremena oni potječu. Ako tim kamenim predmetima i objektima pružimo nekoliko trenutaka više i zapitamo se što su uistinu nekada značili, otkriti ćemo priče naših baka i djedova, njihove brige i strahove, njihov mukotrpan rad i uspjehe, pa i simpatične anegdote. Kroz 4 kamena motiva čuti ćemo dio priče o životima naših starih i možda otkriti u njima neko novo značenje.

 

Storytelling u Puntu informativan je sadržaj i predstavlja doživljaj za posjetitelje Punta. Punat je jednostavno primorsko mjesto kojem svu draž daju male stisnute ulice - kale, volte, barature i konobe koje čuvaju dobra vina, iskonska bjelina šljunčanih plaža u bližoj okolici te vinogradi i maslinici u kamenu.

Dubravka Domijan Džekić (10h) i Jasna Brnić (18h) koje su certificirane interpretatorice baštine će Vas odvesti na predivno putovanje u mislima sa pričama o Puntu!

  • Vođenje interpretacije će se održati na njemačkom jeziku  i trajat će oko 1h/1,5 h!
  • Preporučujemo adekvatnu obuću za boravak u prirodi!
  • Grupe su do 20 osoba, obavezna prijava telefonom na +385 (0)51 854-860 ili putem e-maila na info@tzpunat.hr!