TZ Punat

SIMPOZIJ "FASCINATION SEA " I IZLOŽBA "ČAROBNA LJEPOTA MORA"

 

*SIMPOZIJ  "FASCINATION SEA - Susret znanosti i umjetnosti o moru"

25. 5. - 29. 5. 2023.

Na simpoziju "Fascination Sea- Susret znanosti i umjetnosti o moru", znanstvenici i umjetnici govore o ljepoti i očuvanju mora.

Autor koncepta i organizator umjetničkog dijela simpozija (izložba u galeriji "Toš" u Puntu kao i vođenje likovnih radionica) je Zaklada Anita Kontrec

KONTAKT: www.anita-kontrec.com; anitakontrec@gmail.com

a znanstvenog dijela Institut Mare Mundi

KONTAKT: www.mare-mundi.org; office@mare-mundi.org

 

IZLOŽBA "Čarobna ljepota mora" - Galerija "TOŠ", Punat, 25. 5. - 6. 6. 2023.

svakim danom od 18 do 21 h 

Uz hrvatsko-njemačku likovnu umjetnicu Anitu Kontrec, kao gosti izložbe "Čarobna ljepota mora" u galeriji "Toš", sudjeluju fotograf Damir Fabijanić i slikarica Koraljka Kovač.

ANITA KONTREC

Tema mora česti je motiv u radovima Anite Kontrec, kojoj je ljubav prema moru usađena

od najranijeg djetinjstva. Porijeklom je iz čuvene pomorske obitelji Radoničić iz Boke Kotorske, koja je dala više od sto kapetana koji su svojim jedrenjacima plovili po cijelom svijetu, šireći trgovinu, komunikaciju i kulturu.

Na izložbi u galeriji "Toš" Anita Kontrec predstavit će slike i skulpture.

 Specifičnost njenih slika je u tome što su izrađene miješanom tehnikom u kojoj koristi i sintetičku smolu (stakloplastiku), materijal od kojeg se izrađuju plovila / brodovi!

Radove na temu mora izlagala je na brojnim izložbama u svijetu, a najčešće u nautičkom raju na Palmižani, kod čuvene hrvatske kolekcionarke Dagmar Meneghello.

Biografija:

Od 1989. godine Anita Kontrec živi i radi na relaciji Köln-Zagreb-Punat i surađuje s brojnim europskim galerijama i kulturnim institucijama (Ludwig Museum, Köln, Ludwig Forum für Internationale Kunst, Aachen, Frauenmuseum Bonn, Atelier Meštrović Zagreb). Stalno se usavršava na međunarodnim umjetničkim rezidencijama (Leipzig- Spinnerei, 2013.; London, Dulwich College 2017.; Paris, Cite internationale des arts,2018., Chicago, John David Mooney Foundation, 2018. i 2019. godine). Godine 2017. izlagala je na 57. Biennale Venezia, a 2019. u John David Mooney Foundation u Chicagu zajedno s radovima najznačajnijeg hrvatskog kipara 20. stoljeća Ivana Meštrovića. Slike i skulpture Anite Kontrec nalaze se u nekoliko javnih i privatnih umjetničkih zbirki u Hrvatskoj, Njemačkoj i Austriji. www.anita-kontrec.com

DAMIR FABIJANIĆ

 Biografija:

 Samostalni umjetnik-fotograf od 1987. g. U početku orijentiran na fotografiju arhitekture i prirode, kasnije se bavi projektima iz najrazličitijih tema interesa. Najznačajniji projekti „Dubrovnik…“ (30 g. snimanja/mir-rat-mir), „Plodovi zla“, „Dubrovački ljetnikovac“, „U sredinu stvari“ (konceptualna fotografija). Godinama je sudjelovao u našim značajnim časopisima CROATIA AIRLINES putni časopis, ORIS i “iće&piće”. Autor je preko 140 samostalnih izložbi (najznačajnije: Arles 1992., Paris 1993., Buenos Aires 1999.)više: http://fabijanic.com/o-autoru/biography/ http://fabijanic.com/projects/more-50-kvadrata-morskih-povrsina/

 Najznačajnije izložbe MORE: 2000. Hannover, Lisabon; 2001. Porto; 2002. UNESCO Paris.

KORALJKA KOVAČ

Biografija:

 Koraljka Kovač rođena je 1971. u Zagrebu, gdje je završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Zlatka Kesera. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1998. Do sada je imala 68 samostalnih i 86 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu i Likovne nagrade HDLU za najbolju izložbu u 2020. godini – za izložbu „Unutrašnji prostori“, Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb.

 Trenutno radi na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Zavod za dizajn tekstila i odjeće kao izvanredna profesorica u umjetničkom području.

Svi izloženi radovi Anite Kontrec, Damira Fabijanića i Koraljke Kovač su na prodaju.

 KONTAKT:

Za sve informacije o izložbi: Anita Kontrec

www.anita-kontrec.com

anitakontrec@gmail.com

Mobitel : 00385 99 680 7430

Za sve informacije o znanstvenicima: Dr. Robert Hofrichter

www.mare-mundi.org

office@mare-mundi.org

Telefon: 0043 664 73948050

Realizaciju simpozija "Fascination Sea" omogućili su Općina Punat, Turistička zajednica Punat, Marina Punat te Primorsko-goranska županija.