TZ Punat

Pripovijedanje- storytelling

Predstavljanje jedinstvenog, multimedijalnog projekta kulturnog, turističkog i umjetničkog sadržaja, nazvanog Škoj ili ne?, u čijem je fokusu pripovijedanje - storytelling.

Jer iza svega što vidimo stoji priča. Iza kamena, mora, Frankopanskog kaštela, masline ili pjesme... i mogli bi tako u nedogled!

Pripovijedanje jedna je od najstarijih umjetnosti na svijetu iz koje su nastale sve druge, a svi znamo kako je baš umjetnost ono što u čovjeku ostavlja trag. Pripovijedanje nas, na neki način, vraća u djetinjstvo i samim time asocira na nešto lijepo, ugodno i toplo. To je dojam koji se želi ostaviti na publiku, da otok Krk dožive kao nešto svoje, da im ostane u sjećanju kao priča iz djetinjstva. A to se postiže upravo pripovijedanjem, jer dobru priču svi žele čuti.

U ovom slučaju, priča će biti ispričana multimedijalno, praćena glazbom i filmom.

Pripovjedač je, Alen Karabaić dugogodišnji vodič, zaljubljenik u povijest i otok Krk, koji će s publikom podijeliti priču od nastanka otoka, pa sve do današnjih dana.

Provest će tako kroz burnu povijest, upoznati nas s Liburnima, Mlečanima, i svim ostalim narodima koji su ovdje bili u prolazu ili su ostajali zauvijek.

Glazbena komponenta povjerena je Maku Murtiću svjetski poznatom glazbeniku koji istražuje upravo muziku Mediterana, dok je za filmski dio zaslužan Dinko Čvorić-Doringo, vrsni snimatelj, fotograf i glazbenik, s time da su ovu ideju zajednički iznjedrili: Alen Karabaić, Laura Gržančić i Miodrag Žužić