TZ Punat

PREDSTAVA ZA DJECU "ZBRKO I OLI"

Predstavu za djecu pod nazivom "Zbrko i Oli" možete pogledati u petak, 18.8.2023. u Puntu  u dvorištu Općine Punat ( Novi put 2)  u 20 sati. Predstavu će izvoditi glumci kazališta Ri-Teatar iz Rijeke.

Predstava traje cca 35 minuta, ulaz je besplatan!

Stara poslovica kaže: Dok mačke nema, miševi kolo vode. I tako su naša dva junaka, Zbrko i Oli krenuli u “akciju”. Ponašaju se vrlo bahato i nekulturno, poremetili su i vrijeme pa je sunce zaspalo.
Sova im je odlučila stati na put i naučiti ih lijepom ponašanju – bontonu jer priroda je sama po sebi savršena i ljudi bi trebali učiti od nje, a ne ju uništavati.

Kroz “sovinu knjigu”- bonton, spoznaju kako se treba ponašati, prenose znanje jedan drugome, u raznim komičnim situacijama,  sa ciljem biti dobar i kulturan. 

Razni slikoviti likovi na paravanu: mjesec, sunce, puž, zec, sat kao simbol vremena itd. međusobno komuniciraju i tako paravan prestaje biti statična scenografija te postaje aktivan sudionik u predstavi . Osim toga i djeca iz publike postaju  akteri, u pojedinim djelovima predstave, a ne samo pasivni promatrači.