TZ Punat

Predstava za djecu OTOK BAUBAB

PREDSTAVA RI TEATRA ZA DJECU 

„OTOK BAUBAB“

Dvorište Općine Punat

utorak, 2.7.2024.

20 h

 

VRSTA DJELA: Igrano - lutkarska predstava za djecu

AUTOR TEKSTA I REDATELJ: Bojan Lakoš

IGRAJU: Vid Vicić, Korina Lukanović i Jasna Jeličić

TEMA: Gusari Bau i Bab u potrazi za blagom

O PREDSTAVI:

Dva gusara, imenom Bau i Bab žive pravi gusarski život! Željni avanture oni pljačkaju,pale i kradu! Naglo se promjene vremenski uvjeti i njihov brodić počne tonuti. Gusari završe na pustom otoćiću koji je smješten tik uz Istru!

Iskašljavaju vodu nakon brodoloma. Počinje svađa tko je kriv za brodolom! Nakon prve prepirke, počinje druga prepirka. Kako bi se pusti otok trebao zvati? Jedan gusar kaže da bi se otok trebao zvati po njemu, Bau! A drugi gusar govori kako se otok treba zvati po njemu, Bab! Nekako se dogovore da će se otok zvati Baubab. I tu kreće drugi dio priče...

Naiđu na škrinju skrivenu iza palme. Oduševljeni svojim gusarskim podvigom pomisle da je unutra blago kapetana Morgana i počnu pohlepno otvarati škrinju. No, u škrinji blaga nema...samo jedna udica.

Obasuti ljutnjom na tu situaciju bace udicu u vodu i ulove zlatnu ribicu. Zlatna ribica im omogući ispunjenje tri želje.

Kako vrijeme ide, Bau i Bab shvaćaju da na pustom otoku želje nemaju puno smisla. Mijenjaju tri želje za jednu – brod koji bih ih vratio na kopno. Kroz drugi dio priče oni shvaćaju da ih je bahato i pohlepno ponašanje dovelo na pusti otok. A natrag u mogućnosti ih može odvesti iskrenost,prijateljstvo i prihvaćanje. I to da čine dobro svim ljudima! Donose odluku da će napustiti život razbojnika i da će na prirodan i pošten način zarađivati za život.