TZ Punat

Obavijest za privatne iznajmljivače

Obavijest za privatne iznajmljivače!

U pripremi je turistički vodič (knjiga) za mjesto Punat, koja će se tiskati u travnju 2016. Time Punat nakon grada Krka postaje jedino mjesto na otoku koje će imati svoj turistički vodič, autora Alana Žic-Teklina.

Vodič će u jednom dijelu sadržavati teme koje se već od prošle sezone uspješno predstavljaju turistima na turi "Punat - legende u kamenu" (istog autora i izvođača). Šetajući mjestom, turistima se predstavlja tradicionalna puntarska arhitektura, povijest, narodna predaja, tradicionalni način života itd. Međutim, kako to već praksa turističkih vodiča nalaže, u knjizi će (osim povijesti) biti predstavljena i trenutna (moderna) turistička ponuda, u poglavljima: gastronomija, barovi, sport i rekreacija, plaže, izleti, smještaj... Jedno poglavlje bit će rezervirano za privatne iznajmljivače apartmana.

Nekoliko detalja o samoj knjizi: Naklada 1.000 kom, 152 stranice u boji, tvrde korice, sve prevedeno na engleski, njemački i talijanski, te hrvatski. Knjiga će se prodavati na svim važnijim turističkim spotovima otoka Krka (tur.agencije, kampovi, kiosci, izletnički brodovi itd). Prodajna cijena 50 kn / kom.

Cijena oglasnog prostora za prezentaciju s osnovnim podatcima o Vašem apartmanu, fotografijom i kontakt podatcima je 500 kn. U cijenu su uključene i tri knjige u vrijednosti 150 kn, poklon za vaše goste.

Osim marketinške koristi za Vašu djelatnost, sudjelovanjem u ovom projektu također podupirete nastojanje da se uzdigne na višu razinu cjelokupna turistička ponuda Punta, izdavanjem preglednog i zanimljivog turističkog vodiča. I to 140 godina nakon prvog spomena turista na Puntu - naime 31. svibnja 1876.g., nakon učestalih posjeta stranaca-turista otočiću Košljunu, biskupski ordinarijat u Krku šalje dopis samostanu sa zahtjevom vođenja popisa stranaca koji posjećuju otočić. Gvardijan samostana rukom je uz tu obavezu dopisao komentar koji bi i danas bio aktualan: "Puno posla za nas!"

U nadi da ćete i Vi prepoznati vrijednost i korist prvog turističkog vodiča našeg mjesta, čije tajne i ljepote tek treba otkriti široj javnosti, želimo Vam puno uspjeha u budućem radu!

Pozivamo sve zainteresirane iznajmljivače koji se žele prezentirati u knjizi i time poduprijeti ovaj projekt, da se čim prije obrate direktno na autora: Alan Žic-Teklin mob 095 /696-7268 ili na mail: pandoragong@yahoo.com

Srdačan pozdrav, Alan Žic-Teklin licencirani turistički vodič Primorsko-goranske županije

**Tiskanje turističkog vodiča Punta podupiru Općina Punat I TZO Punat