TZ Punat

Novi elektronički sustav „Evisitor“ za prijavu i odjavu turista

Obavijest – eVisitor

 

Poštovani,

Želimo Vas izvjestiti da od 01. siječnja 2016. stupa na snagu novi Pravilnik o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržajuobrasca prijave turista turističkoj zajednici koji će se obavljati isključivo putem elektroničkog sustava “eVisitor” za prijavu iodjavu turista u Republici Hrvatskoj.

Pravilnik je objavljen 20.studenog u Narodnim novinama 126/15 i službeno postaje središnji elektronički sustav prijave i odjave turista u Republici Hrvatskoj s punom primjenom od 01.01.2016.

Link na NN: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_11_126_2395.html

EVisitor je jedinstveni online informacijski sustav koji služi prikupljanju i obradi podataka o pružateljima usluga smještaja,njihovim smještajnim objektima, prijavama i odjavama gostiju te vođenju evidencije za obračun i kontrolu naplate boravišnepristojbe, kao i za obradu i analizu podataka za statističke izvještaje.

Sustav će biti dostupan korisnicima putem interneta kao web aplikacija i bez potrebe za instaliranjem na računalo.

Povodom objave Pravilnika, u privitku Vam dostavljamo dopis Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice u kojem navodimo bitne informacije o sustavu eVisitor.

Napominjemo da od 01.01.2016. godine više neće vrijediti dosadašnji oblici prijave ( ručno ispunjeni obrasci, prijava putem web-a, vlastiti programi i sl.) nego će se prijava i odjava gostiju moći izvršiti isključivo direktnim unosom ili prijenosom podataka u aplikaciju eVisitor.

Subjekti koji imaju vlastite programe za prijavu/odjavu gostiju isti trebaju prilagoditi sustavu eVisitor - postoji API funkcionalnost koja omogućava spajanje dva sustava.
Upute za programere se nalaze na sljedećoj poveznici: https://www.evisitor.hr/eVisitorWiki/(X(1)S(f403b0qzidl35k1sxpkt44fd))/Javno.Web-API.ashx?NS=Javno

Trenutno dostupni linkovi na materijale koji će se kontinuirano nadopunjavati sadržajem:

WEB: http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/eVisitor
YOUTUBE KANAL: https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g
WIKISTRANICE: istima možete pristupiti nakon prijave u sustav www.evisitor.hr

Ukoliko nemate šifru od MUP-a NE MORATE istu zatražiti jer će se privremeno unositi  šifra turističke zajednice,  dok će se kasnije tijekom 2016. godine u dogovoru sa MUP-om izdati trajne šifre za sve obveznike registrirane u turističkoj zajednici bez odlaska u policijsku stanicu.

Za nove objekte smještaja koji će podnositi zahtjev za registraciju u turističkoj zajednici nakon 01.01.2016. godine podnositi će zahtjeve za izdavanje šifri objekta u MUP-u kao i do sad u nadležnoj policijskoj postaji po adresi objekta.

S početkom 2016. godine moći ćete podignuti u našem turističkom uredu korisničko ime i lozinku za ulazak u sustav.

Ukoliko očekujete goste tijekom novogodišnjih praznika molimo da dođete po svoje lozinke i prije kako biste se mogli pripremiti za prijavu.

Za sve ostale informacije, stojimo na raspolaganju.

 

 


Srdačan pozdrav,

Branko Karabaić
TZO Punat
Direktor TU
+385 99 2665604 mobile
+385 51 854 860 office
www.tzpunat.hr

TZ Punat