TZ Punat

MITAS 4 ISLANDS MTB STAGE RACE

Jedinstvena utrka u svijetu brdskog biciklizma

11. – 14. travnja 2018.

Natjecatelji, organizatori i domaćini s nestrpljenjem iščekuju četvrto izdanje utrke Mitas 4 Islands. Utrka će na hrvatski Jadran privući gotovo 600 natjecatelja iz tridesetak zemalja – od Danske do Južnoafričke Republike.

Utrka će se održati od 11. do 14. travnja. Kreće iz Baške, a vozi se na četiri otoka: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju. Natjecatelji će kroz te četiri etape preći ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5000 metara visinskog uspona.

Utrka je namijenjena svim brdskim biciklistima, a posebno onima koji se vesele ranom otvaranju sezone i početku skupljanja bodova. Naime, ove se godine utrka prvi put boduje po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu - UCI.

„Iz godine u godinu želimo učiniti korak više. Ove smo godine uveli sustav bodovanja UCI, mrežnu stranicu prilagodili još boljoj komunikaciji s natjecateljima, staze učinili još zanimljivijima te ojačali logističku potporu. Prijevoz između otoka bit će organiziran Jadrolinijim trajektom, a u samu je organizaciju utrke uključeno više od 140 ljudi. Riječ je o izuzetno zahtjevnom projektu koji se organizira punih godinu dana i iznimno nam je stalo do toga da bude savršen. Brinemo se o svakoj sitnici, a sportski nas duh tjera na pomicanje granica“, kazao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4 Islands.

I ove godine utrka ima veliku važnost za turističku predsezonu na kvarnerskim otocima. Natjecatelji mogu birati između brodskog, hotelskog ili smještaja u vlastitoj organizaciji. Zbog njihovih potreba ove se godine već u travnju otvara jedan hotel više – Vespera u Malom Lošinju. Tradicionalno su u smještaj sudionika utrke uključeni hotel Corinthia iz Baške te hotel Sahara iz Lopara.

Jedinstven koncept utrke svrstao ju je u najzanimljivije utrke tog tipa u svijetu a sinergija top događaja i turizma destinaciju ucrtava kao važnu točku na cikloturističkoj karti Europe i svijeta.

Za više informacija posjetite internetsku stranicu 4 Islands.