TZ Punat

MIK 2019.

MIK je kratica od Melodije Istre i Kvarnera. Festival svake godine gostuje po gradovima Istre i Kvarnera, područja koje pokrivaju tri županije na zapadnom dijelu Hrvatske.

To je festival koji je temeljen na etno glazbi kraja u kojem se odvija i to glazbi kojoj je osnova takozvana "istarska ljestvica", jedno od možda najinteresantnijih glazbenih pojava u svijetu. Pjesme tek dodiruju elemente tog toliko karakterističnog melosa na pitak i dopadljiv način.

Koliko je festival MIK popularan medu svojom publikom najbolje pokazuju prepuni koncerti za vrijeme održavanja festivala na trgovima 7-11 gradova svake godine. No nije samo etno glazba karakteristika ovog festivala. Tekstovi pjesama pisani su većinom na "čakavici", najstarijem obliku hrvatskog jezika, kojim se govori u ovom djelu Hrvatske. Osim "čakavice", pojavljuje se i talijanski dijalektalni jezik kojim govori ovdašnja talijanska nacionalna manjina.

Pjesme odišu toplinom i vedrinom ovog podneblja i svake godine skoro sve pjesme postaju hitovi koje možete čuti na svakom uglu, radiju ili u kući.

 

MIK će se održati u Puntu, 19. lipnja 2019. na Trgu zahvalnosti, s početkom u 21:00 sati.

 

ULAZ SLOBODAN!