TZ Punat

KRK FOOD FEST - Dani janjetine i sira

Krk Food Fest nastavlja svoju gastro priču i u drugoj proljetnoj etapi, od 4. do 27. svibnja, predstavlja Dane janjetine i sira!

Jedna od najpopularnijih namirnica Krka zasigurno je otočka janjetina, delicija koju je moguće pripremiti na stotine načina!

Uz janjetinu na ukusnim Bodulskim pijatima i krčkim jelovnicima pronaći ćete i uvijek traženi krčki sir, namirnicu koja je odličan pratilac gotovo svakom obroku, kao predjelo, glavno jelo Ili desert!

Ove godine krčki ugostitelji, njih čak 30 diljem otoka, vas ponovo pozivaju u svoje objekte kako bi vam pokazali koji od brojnih načina pripremanja janjetine je njihov najdraži te vam pruže nezaboravno gastronomsko iskustvo! Kako bi osigurali da možete probati što više načina pripreme, naši ugostitelji pripremili su vam promo pijate već do 100 kuna, na kojima ćete pronaći pečenu janjetinu s mladim krumpirom, janjetinu na žaru, janjeći gulaš, janjeći žgvacet ili janjeća jetrica “alla veneziana” i tko zna kako još uz domaći kruh, njoke, palentu ili čuvene šurlice…

U Puntu sudjeluju restorani MARINA i BOCOON te konoba RIBICE.