TZ Punat

Državno prvenstvo mažoretkinja i mažoret kup nacija

Mažoretkinje iz zemlje i inozemstva stižu u Punat

 

Punat će ponovno nakon 2016. godine biti najšarenije, najmlađe i najrasplesanije mjesto otoka Krka, a glavni i odgovorni krivac za to su Mažoretkinje otoka Krka koje su u ovo vodeće nautičko središte dovele Državno prvenstvo mažoretkinja i 1. Mažoret kup nacija.

Najbolji hrvatski mažoret timovi ili točnije oko 1500 sudionika Prvenstva boraviti će od 19. - 21. svibnja u Puntu, a organizator Prvenstva uz Mažoretkinje otoka Krka su Mažoret savez Hrvatske i Turistička zajednica Općine Punat.

Ovo je drugo Državno prvenstvo mažoretkinja koje se održava na Krku, odnosno u Puntu, ali prvo na kojem su domaćini Mažoretkinje otoka Krka. Prvo Državno prvenstvo održalo se u lipnju 2016. godine i upravo to Prvenstvo bilo je okidač da se pokrenu Mažoretkinje otoka Krka.

Na Državnom prvenstvu mažoretkinja sudjelovati će 51 formacija i 42 neformacije, a djevojke će se boriti u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

Osim brojnih mažoret timova iz cijele Hrvatske u Punat stižu i mažoret timovi iz Slovenije i Bosne i Hercegovine koji će odmjeriti svoje snage s najboljim hrvatskim mažoret timovima na 1. Mažoret kupu nacija. Idejni začetnici ovog natjecanja su Mažoretkinje otoka Krka koje su zajedno sa svojim mažoret prijateljicama iz zemlje i inozemstva pokrenule ovo natjecanje sa željom da isto preraste u natjecanje koje će se održavati svake godine. Na Mažoret kupu nacija sudjelovati će 19 formacija i 13 neformacija

Plakat ovogodišnjeg Državnog prvenstva mažoretkinja i Mažoret kupa nacija krasi predvodnica Mažoretkinja otoka Krka Leona Jelenčić koja će na otvaranju Prvenstva pročitati zakletvu u ime svih natjecateljica.

Želja organizatora, ali i svih sudionica Prvenstva je da se cjelokupno Državno prvenstvo mažoretkinja i Mažoret kup nacija održi na otvorenom prostoru u samom središtu Punta, a odlazak u dvoranu Osnovne škole F. K. Frankopan u Puntu predviđen je samo i isključivo u slučaju velike kiše i vjetra. Ono što je već sada jasno je činjenica da će u slučaju potrebe puntarska dvorana biti puno premalena za sve natjecateljice i navijače koji ovog vikenda stižu u Punat, stoga želimo svim natjecateljicama vikend bez kiše i vjetra.

 

RASPORED:

Lokacija: Parkiralište pod Gušternu

 

*Petak, 19.5.

17:30 h  - svečani prijem za predstavnike timova kod načelnika Općine Punat

17:45 - 18:30 h - Koncert puhačkog orkestra Nedelišće 

18:30 h - svečano otvaranje Državnog prvenstva mažoretkinja i Mažoret kup nacija 

 

*Subota, 20.5.

10:30 - 19:30 h cijelodnevni program, nastupi i defilei mažoretkinja 

( sa pauzom za ručak)

19:00 - 19:45 -  Koncert puhačkog orkestra Općine Mala Subotica 

 

*Nedjelja, 21.5.

10:30 - 19:30 h cijelodnevni program, nastupi i defilei mažoretkinja

( sa pauzom za ručak)

Organizatori manifestacije su Mažoretkinje otoka Krka uz Mažoret savez Hrvatske i Turističku zajednicu općine Punat.

VIŠE INFORMACIJA:

Elizabeta Mikelj, voditeljica Mažoretkinja otoka Krka, 00385 98 260 608; mazoretkinje.otoka.krka@gmail.com

https://www.facebook.com/themajorettesofkrkisland

https://www.instagram.com/the_majorettes_of_krk_island/