TZ Punat

CRO RACE 2023.


CRO RACE - Međunarodna biciklistička utrka
Etapa: Krk - Labin

 

Osmo izdanje ugledne međunarodne biciklističke utrke CRO Race odvijat će se između 26. rujna i 01. listopada 2023. godine, a okupit će 20 biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije. Kroz šest etapa biciklisti će, na trasi dugoj gotovo 1.000 kilometara koja tradicionalno spaja primorje s kontinentom, proći kroz osam županija i Grad Zagreb obuhvaćajući pritom kako već ustaljene, tako i neke posve nove destinacije. 

Prva ovogodišnja etapa vozit će se na relaciji od Primoštena do Sinja (185 km), druga će ići od Biograda na Moru do Novalje (119,5 km), treća će spojiti Otočac i Opatiju (133,5 km), četvrta - ujedno i najduža - Krk i Labin (191 km), dok će Crikvenica i Ozalj biti start, odnosno cilj pete etape (188 km), s time da se završna, šesta etapa tradicionalno vozi od Samobora do Zagreba (159 km).

Između samih etapa, odnosno između startnih i ciljnih destinacija, gledatelji mogu očekivati dinamične i na pojedinim dijelovima tehnički zahtjevne dionice, ali i napete sprintove u borbi za bonifikacijske sekunde. Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na sportskom kanalu Eurosport, dok će se televizijski signal emitirati na šest kontinenata, u čak 190 zemalja.

Otok Krk će povijesno postati prvi otočni domaćin u prestižnoj međunarodnoj utrci CRO Race, a četvrta etapa, koja kreće iz grada Krka, planirana je za 29.09.2023.

Etapa  Krk - Labin, kreće sa Krčke rive, u 11:50 sati, prolazi preko Dunata prema Malinskoj te dalje za Labin.

Više informacija: 

http://crorace.com/