TZ Punat

Biciklistička utrka CRO RACE

Deveto izdanje utrke CRO Race, koje će se održati od 1. do 6. listopada 2024. godine, ponovno se vozi kroz šest etapa. Startovi, odnosno ciljevi etapa, svima su već dobro poznate lokacije – pitoreskni gradovi i regije koji iščekuju domaće i strane natjecatelje i posjetitelje.

Zahvaljujući trasi dužoj od 1000 kilometara koja spaja kontinent s morem u svijet će opet biti poslana najljepša slika Hrvatske, naglašavajući ljepotu njezine različitosti i bogatstvo kulturne baštine. Utrka nije samo sportska manifestacija, već ima i značajnu ulogu u promociji Hrvatske kao poželjne (ciklo)turističke destinacije koja može privući kako biciklističke profesionalce, tako i entuzijaste, rekreativce i istraživače na dva kotača.

Značaj utrke u pozicioniranju turizma i gospodarstva Hrvatske, ali i u promoviranju njezine kulturno-povijesne baštine i prirodnih ljepota i ove su godine prepoznali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb, Hrvatska elektroprivreda, koji projekt prate i podržavaju od samog početka. Tu su i Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski biciklistički savez te mnogi drugi brojni partneri i sponzori. 

Utrka prolazi kroz otok Krk u petak, 4. listopada 2024. godine, kada će se održati će 4. etapa utrke sa ciljem prema Labinu. 

Start 4. etape utrke CRO Race će se održati u predviđenom vremenskom periodu od 12:45 do 12:54 sati u gradu Krku (Obala hrvatske mornarice).

Zbog održavanja ove sportske manifestacije, bit će privremeno zatvorene određene prometnice, kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika i gledatelja.

Ove privremene zatvorene dionice uključuju glavne prometnice na otoku Krku, kao i rutu koja vodi prema Labinu. Promet će biti obustavljen što može uzrokovati povremene gužve i otežano kretanje u tom razdoblju.

Pozivamo sve vozače da planiraju svoje putovanje unaprijed, koriste alternativne pravce i obrate pozornost na oznake i upute prometne policije i volontera koji će biti prisutni na terenu.

Više informacija: 

https://crorace.com/