TZ Punat

ŠURLICE U PUNTARSKIM RESTORANIMA

Fešta od šurlic
Punat - 12.-14.06.09.

Petak, 12.VI. od 20.00 h
Punat-Restorani - Promenadni koncert klape RAŠKETA, Punat
Subota, 13.VI. u 12.00 h
Obala - prezentacija ručne izrade domaćih šurlica na puntarski način,u pratnji tamburaškog sastava BODULI iz Punta.Receptura gđe. Nede Karabaić. Prezentacija na hrvatskom,engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.
Nedjelja, 14.VI. u 12.00 h
Obala - prezentacija ručne izrade domaćih šurlica na puntarski način,u pratnji sopila i folkloraša KUD-a PUNAT. Receptura gđe. Margite Biljan.Prezentacija na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku.

Recept: ŠURLICE
Sastojci za 6-8 osoba: 1 kg bijelog brašna, 0,5 l vode, 1 jaje, 1 žumanjak,1 dcl maslinovog ulja, sol, ovčji sir.
Postupak: od brašna, jaja, soli, maslinovog ulja i vruće vode umijesite čvrsto tijesto. Oblikujte komade tijesta u valjke, režite ih na komadiće od cca 1 dkg, te oblikujte rukama i žbicomšurlice dužine cca 10 cm.
Šurlice skidati sa žbice tako da ostanu šuplje.
Ubacite ih u kipuću posoljenuvodu u koju stavite i žlicu maslinovog ulja. Kuhajte šurlice dok ne isplivaju na površinu, cca 15-20 minuta.
Šurlice poslužite s ovčjim, goveđim ili telećim gulašom, a slažu se i s ostalim umacina, od škampi, liganja i sl.Ne zaboravite ih posipati naribanim ovčjim sirom.

Turistička zajednica općine Punat
Pod topol 2, 51521 Punat, HR
Tel.: 051 854 860
Fax: 051 854 970
e-mail: info@tzpunat.hr

OD 12. – 14.VI. – ŠURLICE U PUNTARSKIM RESTORANIMA - posebna ponuda jela sa šurlicama. Šurlice na sto načina u slijedećim ugostiteljskim objektima u Puntu: