TZ Punat

Koncerti i svečana dodjela nagrada - Glazbeni kamp MOOK

Glazbeni kamp 2024.g.

Glazbeni kamp i Međunarodno gitarističko natjecanje ovoga proljeća Punat pretvaraju u regionalnu glazbenu prijestolnicu

Tijekom uskrsnih praznika, od 01.  do 07. travnja 2024. godine, u Puntu na otoku Krku održat će se 4. Glazbeni kamp za mlade i perspektivne glazbenike te ujedno i prvo Međunarodno gitarističko natjecanje koje će okupiti ponajbolje mlade gitariste naše regije.

Mentori polaznicima bit će neki od najboljih stručnjaka u svojim područjima: Antonio Rumenović, Slađana Čolović, Davor Juretić, Neno Munitić, Ivan Pešut, Zelda Bašić, Ana Horvat, Igor Čupković i Sergej Božić.

Glazbeni kamp službeno će biti otvoren koncertom u ponedjeljak 1. travnja 2024. godine, a mladi glazbenici publici će predstaviti stečene vještine na završnom koncertu kampa.

Glazbeni kamp i Međunarodno gitarističko natjecanje organizira udruga MooK u suradnji s Turističkom zajednicom općine Punat, Područnom školom Punat Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk te Omladinskim odmaralištem u Puntu.

Pozivamo vas na slijedeća događanja: 

* 01.04.2024. galerija Toš

Magdalena Banfić, mlada perspektivna akademska gitaristica, ove godine svojim koncertom svečano otvara program MooK Glazbenog kampa 2024 u Puntu.

Na repertoaru će biti poznata djela skladatelja za klasičnu gitaru i sigurno će razveseliti sve ljubitelje klasične glazbe.

 

Magdalena Banfić nagrađivana je hrvatska gitaristica. Osnovnu glazbenu školu pohađala je u Ivancu u klasi profesora Mislava Vudjana. Srednju glazbenu školu je završila u Koprivnici u klasi profesora Antonia Rumenovića, a trenutno je na diplomskom studiju klasične gitare kod profesorice Laure Young na Sveučilištu Mozarteum Salzburg. Godine 2022. diplomirala je s pohvalom stekavši diplomu prvostupnika na Conservatoriumu Maastricht u klasi renomiranog pedagoga i nagrađivanog gitarista Carla Marchionea.
​Magdalena je počela svirati gitaru s 8 godina i odmah je pokazala svoju strast prema glazbenim natjecanjima i nastupima. Magdalena je osvojila mnogo nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu kao što su prva nagrada na natjecanju Enrico Mercatali u Goriziji (Italija), prva nagrada na 'Porečkom Tirandu' u Poreču, prva nagrada na Sarajevo guitar festu u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), nagrada apsolutnog pobjednika Pula guitar festa u Puli (Hrvatska), druga nagrada na državnom natjecanju HDGPP u Hrvatskoj, prva nagrada na Omiš guitar fest-u u Omišu, među ostalim.
Magdalena je pohađala majstorske tečajeve kod mnoštva renomiranih pedagoga i gitarista kao što su Judicael Perroy, Pablo Marquez, Paolo Pegoraro, Martha Masters, Thomas Offerman, Stefan Schmidt, Marco Socias, Pedro Mateo, David Pavlovits, Jure Cerovnik, Nejc Kuhar, Josip Dragnić, Boris Tešić, Mak Grgić, Sanel Redžić, Istvan Romer, Anton Črnugelj, Xhevdet Sahatxhija, Dejan Ivanović, Lukasz Kurapaczewski, Arturo Tallini i mnogi drugi.
​Godine 2022. formirala je duo s nagrađivanom slovenskom harfisticom Letom Križanić Žorž. Trenutno se fokusiraju na transkripciju klavirske glazbe za duo harfe i gitare i uvođenje novih djela u repertoar. Godine 2023. postala je dio Mozarteum Guitar ansambla. Ovaj projekt je pod vodstvom prof. Andrea De Vitisa i prof. Laure Young i fokusiran je uglavnom na suvremenu glazbu.

Ulaz na koncert je slobodan.
Veselimo se vašem dolasku!

 

* Petak, 5.04.2024. u 19.30 sati u Restoranu Marina

 

Splitski gitaristički kvartet nastupit će u sklopu Međunarodnog gitarističkog natjecanja koje se ove godine po prvi puta održava u Puntu na otoku Krku. Josip Dragnić, Kajo Milišić, Martin Andrijašević i Goran Cetinić Koća sigurno će vas oduševiti svojim izvedbama.

Na koncertu će biti svečana dodjela diploma i nagrada najbolje plasiranim natjecateljima prvog dana Međunarodnog gitarističkog natjecanja MooK

 

Splitski gitaristički kvartet je osnovan 2010. godine sa težnjom obogaćivanja hrvatske i splitske gitarističke scene, a čine ga nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici istudenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije: Josip Dragnić, Kajo Milišić,
Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević.
Za vrijeme kontinuiranog višegodišnjeg djelovanja Splitski gitaristički kvartet je premašio početnu svrhu osnivanja, te je osim brojnih koncerata u Hrvatskoj, ostvario izapaženu međunarodnu koncertnu aktivnost te se profilirao kao jedan od vodećih promotorahrvatskog glazbenog stvaralaštva za gitaru u inozemstvu.. Kvartet je održao koncerte u Njemačkoj, u okviru Međunarodnog gitarističkog festivala u Augsburgu, četiri koncerta u Luksemburgu, od kojih se posebno ističe onaj
održan u siječnju 2017. u okviru prestižnog ciklusa koncerata klasične glazbe „Les concertsdu Foyer Europeen“. Početkom 2018. Kvartet odlazi na europsku turneju u okviru koje je održao koncerte u Luksemburgu, Španjolskoj (Međunarodni festival komorne glazbe u Torreperogilu - Andaluzija) te koncert u dvorani Sofijske filharmonije u Bugarskoj u okviru festivala Musica Europa 2018. organiziranog povodom predsjedanja Bugarske Vijećem Europske unije. U srpnju 2018. Kvartet je održao koncert u okviru 30. Festivala Imago u Ljubljani koji je sniman od strane Radio televizije Slovenije. U travnju 2019. Splitski gitaristički kvartet je održao prvu koncertnu turneju po Italiji, a u prosincu iste godine ponovno odlazi u Španjolsku te održava koncerte u regijama Castilla-Leon i ponovno u Andaluziji. Nakon jedno i pol godišnje pauze uzrokovane pandemijom, Kvartet u srpnju 2021. godine održava koncert u okviru Euro Chamber Music festivala u poljskom Gdansku. U srpnju 2022. godine Splitski gitaristički kvartet je prvi put nastupio u Švicarskoj u okviru festivala Geneva Puplinge Classique, a u listopadu iste godine Kvartet je održao koncert u Sevilli, u znamenitoj koncertnoj dvorani „Joaquin Turina“, u okviru 13. Međunarodnog gitarističkog festivala, što predstavlja jedan od vrhunaca dotadašnjeg djelovanja Splitskog gitarističkog kvarteta. U rujnu 2023. godine Kvartet odlazi na svoju prvu koncertnu turneju u Belgiji i Nizozemskoj u sklopu koje održava važan koncert u povijesnoj Velikoj dvorani Kaljevskog konzervatorija u Bruxellesu (La Grande Salle du Conservatoire Royal de Bruxelles) te na festivalu komorne glazbe „Snaren op Swaluw“ blizu nizozemskog Dordrechta.
Splitski gitarisitčki kvartet je dobitnik nagrade „Zlatni akvarel“ za doprinos glazbenoj sceni grada Splita koju dodjeljuju Hrvatska glazbena unija i Grad Split, te nagrade „Osmijeh Biokova“ za najbolji koncert klasične glazbe održan u okviru okviru festivala
Makarsko kulturno ljeto 2015. godine. Povodom desete obljetnice osnutka, Splitski gitaristički kvartet je održao koncert u splitskom Vestibulu u rujnu 2020. godine. Iste godine Kvartet je imao čast nastupiti na inauguracijskom koncertu novootvorene koncertne dvorane „Hrvatski dom“ u Splitu. Izvedbe Splitskog gitarističkog kvarteta su više puta emitirane u radijskom eteru u
programu Hrvatskog radija Prvi program, Treći program, Glas Hrvatske, u emisijama HR - Radio Splita te u programu RT Slovenije Treći program. Snimka koncerta „Večer hrvatskih skladatelja“ kojeg je Kvartet održao u rujnu 2019. u okviru 10.MAGfestivala komorne glazbe emitirana je na prvom programu HR radija u ciklusu „Koncert na Prvom“.
Na programu Kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrst sastava, redovito nalaze i skladbe domaćih autora posvećenih Splitskom gitarističkom kvartetu, što je u skladu sa težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo. 

 

* Subota, 6.04. u 19.30 sati, Područna škola Punat (Osnovna škola Fran Krsto Frankopan)

 

Završni koncert polaznika tri programa Glazbenog kampa, pokazat će što smo naučili i usavršili kroz tjedan dana učenja na različitim radionicama. 
Podržite naše mlade glazbenike svojim dolaskom!

 

 

Više informacija o kampu MOOK: 

 

https://muzikaukoracima.hr/programi-glazbenog-kampa/