TZ Punat

COVID-19 Aktualne informacije

Donosimo sve poveznice koje preporučamo da pratite i na kojima možete pronaći sve korisne informacije vezano uz COVID-19:

https://www.koronavirus.hr

https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke

https://www.zzjzpgz.hr

https://domzdravlja-pgz.hr

https://revijahak.hr/2021/04/01/koronavirus-kakva-su-prometna-pravila-u-susjednim-zemljama-slovenija-na-granici-s-italijom-uvodi-poseban-rezi

https://reopen.europa.eu/en

https://croatia.hr/hr-HR/koronavirus-covid-19-pitanja-i-odgovori

 

*29.03.2021.

Informacije o novom režimu prelaska granice i testiranja za Uskrs

Radi bržeg i lakšeg informiranja, donosimo slijedeće:

Od 01.04 do 15.04.2021. godine na snazi je nova Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH: https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20granica%20-%20nova.pdf

UKRATKO O NOVOM REŽIMU:

 • Od 01.04.2021. Republika Hrvatska svim putnicima koji putuju u Republiku Hrvatsku iz jedne od država članica EU/EGP (bez obzira na državljanstvo) koje se ne nalaze na tzv. zelenoj listi, omogućuje ulazak u zemlju uz:
 1. negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na COVID-19 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz).Ukoliko se radi o brzom antigenskom testu i boravku dužem od 10 dana u Republici Hrvatskoj, putnik mora ponovo provesti testiranje do desetog dana od dana od datuma izdavanja tog testa.
 2. potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana, primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze ukoliko je doza primljena prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice.
 3. predočenje potvrde kojom se potvrđuje da se osoba oporavila od infekcije virusom COVID-19 nakon što je prethodno imao/la pozitivan PCR ili brzi antigenski test, pri čemu je ta potvrda valjana najranije jedanaestog dana od dana prispijeća pozitivnog testa te najdulje do 180-og dana od dana prvog pozitivnog testa.
 4. ili obavljanje PCR testiranja ili brzog antigenskog testiranja na COVID-19 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.
 • Državljanima trećih zemalja bit će omogućen ulazak u Republiku Hrvatsku ukoliko također zadovolje jedan od gore navedena četiri uvjeta pri ulasku te dodatno predoče potvrdu o uplaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja ili su vlasnici kuća ili plovila u Republici Hrvatskoj.
 • Važno: prema novom režimu ulaska u Republiku Hrvatsku, djeca mlađa od sedam godina koja putuju u pratnji roditelja/skrbnika izuzimaju se od obveze predočenja negativnog rezultata testa i samoizolacije ako roditelji/skrbnici posjeduju  negativni PCR ili brzi antigenski test, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenoj bolesti COVID-19.
 • Popis država na koje se primjenjuju posebne epidemiološke mjere: https://www.hzjz.hr/ravnateljstvo/popis-drzava-za-koje-se-pri-dolasku-u-republiku-hrvatsku-primjenjuju-posebne-epidemioloske-mjere-prilikom-prelaska-granice/

Putnici iz zemalja koje su obuhvaćene popisom država Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema kojima se primjenjuju posebne epidemiološke mjere obvezni su:

 1. predočiti negativan nalaz PCR testa koji nije stariji od 48 sati i određuje im se nužna mjera obvezne samoizolacije u trajanju od 14 dana;
 2. vrijeme trajanja samoizolacije može se skratiti ako osoba, najranije sedmi dan samoizolacije, o svom trošku obavi PCR testiranje na COVID-19 u ustanovi ovlaštenoj za provedbu testiranja te ako je nalaz testa negativan.
 • Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je i upute za zdravstveni nadzor putnika koje prelaze granične prijelaze Republike Hrvatske

(Upute na hrvatskom i engleskom jeziku, koje su objavljene i na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:)

HR: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Postupanje-s-osobama-koje-prelaze-grani%C4%8Dne-prijelaze-Republike-Hrvatske-%E2%80%93-zdravstveni-nadzor-nad-putnicima-1.pdf

ENG: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Procedures-pertinent-to-persons-who-are-crossing-border-crossing-points-of-the-Republic-of-Croatia-health-control-of-passengers.pdf)

PROVOĐENJE TESTIRANJA NA COVID-19 TIJEKOM USKRŠNJIH BLAGDANA:

 • prema informacijama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ koje su objavljene na njihovim službenim stranicama https://www.zzjzpgz.hr, testiranja na COVID-19 u njihovom sjedištu u Rijeci tijekom Uskršnjih blagdana provodit će se kako slijedi:

Uzimanje uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 te izdavanje nalaza neće se provoditi na Uskrs 04.04.2021. godine.

Na Uskrsni ponedjeljak 05.04.2021. godine Zavod će raditi prema sljedećem rasporedu:

uzimanje uzoraka provodit će se od 8 do 12 sati, a šalter za izdavanje nalaza radit će od 8 do 15 sati.

Sve informacije objavljene su i na službenom portalu www.kvarner.hr na hrvatskom jeziku, a danas tijekom dana uslijedit će i objave na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

http://www.kvarner.hr/turizam/planirajte_putovanje/Korisne_informacije/Savjeti_za_turiste

 

*02.03.2021.

Nova cijena testiranja!

KRK

Uzimanje uzoraka vrši se ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8:00 do 9:00 sati, ispred Turističke ambulante Doma zdravlja u Krku na adresi Vinogradska 2b.

Testiranje se provodi na temelju liječničke uputnice ili na osobni zahtjev uz plaćanje. Cijena testiranja je 490,00 kn, a plaćanje se vrši u gotovini u kunama na licu mjesta. Prije testiranja potrebno je ispuniti formular i navesti kontakt mail na koji se naknadno šalje rezultat testiranja. Rezultati testiranja su gotovi u roku od 48 sati.

Za testiranje nije potrebna prethodna najava, osim u slučaju grupa od 10 i više osoba koje je potrebno prethodno najaviti putem maila epidemiologija.krk@zzjzpgz.hr ili telefonom na +385 51 221 955.

 

*25.02.2021.

Nastavno na obavijest iz siječnja 2021. godine o organiziranom provođenju brzih antigenskih testova na COVID-19 te seroloških testova na prisutnost antitijela, ovim putem vas dodatno obaviještavamo kako je na zamolbu TZ Kvarnera Dom zdravlja PGŽ organizirao mogućnost testiranja i subotom, i to u Rijeci u ordinaciji makrocentra na Zametu (suteren) na adresi Bože Vidasa 16a, Rijeka od 9 do 11 sati.

Svi zainteresirani prethodno se moraju najaviti na mail

rapidcovidtest@domzdravlja-pgz.hr

u mailu obavezno moraju biti navedeni sljedeći podaci:

*ime i prezime

* mjesto i adresa boravišta

* broj telefona

PCR testiranja na COVID-19 i dalje se provode u Rijeci u sjedištu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ te u Ispostavama u Opatiji, Crikvenici, Krku, Cresu, Malom Lošinju, Rabu i Delnicama.

Više informacija objavljeno je na sljedećim web stranicama:

http://www.kvarner.hr/turizam/planirajte_putovanje/Korisne_informacije/Savjeti_za_turiste

https://www.zzjzpgz.hr

siječanj/2021

BRZI ANTIGENSKI TEST NA COVID-19 I SEROLOŠKI TEST NA PRISUTNOST ANTITIJELA:

 

 

Brzi antigenski testovi provode se u ispostavama Doma zdravlja Primorske-goranske županije (ispostave u Rijeci, Opatiji, Crikvenici, Delnicama, Krku, Cresu-Lošinju, Rabu):

 • svi zainteresirani mogu se javiti na mail rapidcovidtest@domzdravlja-pgz.hr u kojem moraju biti navedeni sljedeći podaci: ime i prezime, mjesto i adresa boravišta te broj telefona
 • po zaprimanju maila, djelatnici Doma zdravlja Primorsko-goranske županije u najkraćem mogućem roku kontaktirat će korisnika te će dogovoriti mjesto i termin testiranja
 • nalazi testiranja dostupni su nakon 15 minuta
 • cijena testa je 150 kn (plativo u gotovini na mjestu testiranja)
 • za provedbu testiranja pripremljeni su upitnici na engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku.

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije provodi i serološki test na prisutnost antitijela na virus COVID-19:

 • serološki test provodi se u sjedištu na adresi Krešimirova 52a u Rijeci
 • nalazi testiranja dostavljaju se mailom, tijekom istog radnog dana
 • cijena testa je 130 kn.
Popis svih destinacija u Hrvatskoj u kojima moguće obaviti testiranje na COVID-19:
 
*21.12.2020.

Nastavo na Odluku o zabrani napuštanja županija, prosljeđujemo informaciju kako je Ravnateljstvo civilne zaštite RH objavilo Upute za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj koja uključuje i uputu o dobivanju propusnica u turističke svrhe.

Sve informacije i kontakte možete pronaći na službenim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite RH:

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/uputa-za-primjenu-odluke-o-zabrani-napustanja-podrucja-zupanija/3313

 

Pri tome skrećemo pozornost na sljedeće napomene:

 1. Za dobivanje e-Propusnice za drugi opravdani razlog, odnosno odlazak u hotele ili druge smještajne objekte potrebno je izvršiti uplatu smještaja najkasnije do dana stupanja na snagu Odluke (23.12.2020. godine) i priložiti potvrdu uplate/račun objekta kod zahtjeva za Propusnicu.
 2. Zahtjev za e-Propusnicu upućuju gosti isključivo Ravnateljstvu civilne zaštite RH:
 • u sustavu e-Propusnice (https://epropusnice.gov.hr) za slanje zahtjeva Ravnateljstvu civilne zaštite potrebno je odabrati županiju XXI GRAD ZAGREB te u izborniku stožera odabrati "Ravnateljstvo civilne zaštite"
 • ukoliko gost nema pristupa sustavu e-Propusnice, zahtjev se šalje na adresu propusnica@civilna-zastita.hr uz dostavu sljedećih podataka: ime i prezime, OIB, adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija), relacija putovanja (mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja) i obrazloženje opravdanosti zahtjeva.

 

Smještajni objekt ili turistička zajednica nisu odgovorni za izdavanje Propusnica, niti mogu utjecati na odluke Ravnateljstva civilne zaštite. Uputa je složena sukladno dostupnoj dokumentaciji na stranici https://civilna-zastita.gov.hr

 

*13.09.2020.

Donosimo informacije epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, ispostave Krk, o mogućnosti testiranja na COVID-19 u gradu Krku.

Uzimanje uzoraka vrši se ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 9 sati, ispred Turističke ambulante Doma zdravlja u Krku na adresi Vinogradska 2b.

Testiranje se provodi na temelju liječničke uputnice ili na osobni zahtjev uz plaćanje. Cijena testiranja je 698,21 kn, a plaćanje se vrši u gotovini u kunama na licu mjesta. Prije testiranja potrebno je ispuniti formular i navesti kontakt mail na koji se naknadno šalje rezultat testiranja. Rezultati testiranja su gotovi u roku od 48 sati.

Za testiranje nije potrebna prethodna najava, osim u slučaju grupa od 10 i više osoba koje je potrebno prethodno najaviti putem maila epidemiologija.krk@zzjzpgz.hr ili telefonom na +385 51 221 955.