TZ Punat

PRESS INFORMACIJA

DANI OBITELJSKOG SMJEŠTAJA OTOKA KRKA 2013.

EDUKATIVNA RADIONICA „KVARNER FAMILY“
 I DAN OTVORENIH VRATA OBITELJSKOG SMJEŠTAJA OTOKA KRKA

Jedan od značajnih kriterija koje trebaju zadovoljiti nositelji kvalitete „KVARNER FAMILY“ je i redovito usavršavanje i permanentna edukacija. U 2012. Turistička zajednica Kvarnera godini organizirala je seriju izuzetno uspješnih i dobro prihvaćenih edukativnih radionica, koje je pohađalo više od 600 privatnih iznajmljivača.

Stoga, ove godine po prvi puta Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Turističkom zajednicom otoka Krka, turističkim zajednicama općina i gradova otoka Krka, Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizama otoka Krka i HGK-Županijskom komorom Rijeka organizira

DANE OBITELJSKOG SMJEŠTAJA OTOKA KRKA 2013.koji uključuju:

 • Edukativnu radionicu Kvarner Family, 9. svibnja 2013., Vrbnik, Dom (zgrada Općine Vrbnik), Trg Škujica 7, s početkom u 17:30 sati
 • Dan otvorenih vrata Kvarner Family obiteljskog smještaja otoka Krka, 11. svibnja 2013., od 10:00 do 15:00 sati

 

Edukativna radionica KVARNER FAMILY

Edukativna radionica „KVARNER FAMILY“, koja će se održati u četvrtak, 9. svibnja s početkom u 17:30 sati, namijenjena je svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu, dok je sudjelovanje vlasnika objekata koji nose oznaku kvalitete „Kvarner Family“ obavezno. Radionica je besplatna, a svi sudionici će dobiti potvrdu o pohađanju.

Program radionice obuhvaća sljedeće teme:

 • „KVARNER FAMILY“ - informacija o projektu (gospođa Daniela Grlaš, viša savjetnica; Turistička zajednica Kvarnera i prof.dr.sc. Zdenko Cerović, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija)
 • Informacija o aktivnostima na području otoka Krka (direktorice i direktori turističkih zajednica otoka Krka)
 • Sigurnost u turizmu (gospodin Smiljan Blažević, zamjenik načelnika; Policijska postaja Krk)
 • Postupak za kategorizaciju smještaja u domaćinstvu; uvjeti (gospođa Sanda Sesar, upravna savjetnica za gospodarstvo; Ured državne uprave, Služba za gospodarstvo, Ispostava Krk)
 • Način plaćanja poreza na dohodak, obaveza fiskalizacije, PDV za smještaj u domaćinstvu: građani, obrtnici, trgovačka društva (gospođa Vlatka Čendeš, viša upravna savjetnica za poreze i doprinose, Porezna uprava, Područni ured Rijeka)
 • Obveze iznajmljivača sukladno nadležnosti Državnog inspektora (gospođa Anica Jaguštin, viša gospodarska inspektorica; Državni inspektorat, Područna jedinica Rijeka -  Ispostava Krk)
 • Osnivanje strukovnih udruženja obiteljskog smještaja po subregionalnom modelu; poticanje mjera za unapređenje obiteljskog smještaja (gospodin Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizama HGK)
 • Riječ domaćina (načelnici i gradonačelnici općina i gradova s područja otoka Krka)
 • Podjela zahvalnica domaćinima Dana otvorenih vrata Kvarner Family

 

Dan otvorenih vrata Kvarner Family obiteljskog smještaja otoka Krka
U subotu, 11. svibnja, od 10:00 do 15:00 sati svoja će vrata otvoriti odabrana domaćinstva s oznakom kvalitete „Kvarner Family“ kako bi svi zainteresirani došli do najvažnijih informacija o mogućnostima unapređenja poslovanja, razgledali kuću i okućnicu, razgovarali s domaćinima te predstavnicima specijaliziranih obrta i tvrtki.

Svoja vrata svim zainteresiranima otvaraju:

 • Luka Oršić, Retec 6, Vrbnik
 • Josip Polonijo, Nad kovač bb, Vrbnik
 • Ankica Stašić, Frankopanska 20, Vrbnik
 • Tatjana Volarić, Draga 18, Vrbnik
 • Franjo Čumorić, Risika 179 c, Vrbnik

 

* * * * * *

 „KVARNER FAMILY“ naziv je jedinstvenog pilot projekta u Hrvatskoj s ciljem brendiranja apartmana i kuća za odmor privatnih iznajmljivača smještaja na Kvarneru. Projekt je pokrenula Primorsko-goranska županija, a provodi ga Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. Riječ je o sustavu standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja na cijelom Kvarneru.

Trenutno oznaku kvalitete nose smještajni objekti u vlasništvu više od 220 pružatelja smještaja u domaćinstvima s područja Kvarnera. Osnovni kriteriji projekta su: uređenje okoliša, ugodno opremljen interijer, prepoznatljivost objekta, ali i poštivanje tradicije, vjernost gostiju te doživljaj domaćinskog i obiteljskog ugođaja. Time se objekti s oznakama „KVARNER FAMILY“ žele učiniti tržišno prepoznatljivim, a za razinu kvalitete jamče Turistička zajednica Kvarnera i lokalne turističke zajednice u posebnom web katalogu na internetskim stranicama i u promotivnim materijalima. 

Opatija, 8. svibnja 2013.